Dear Journal,
Het verzamelen van dingen die ik denk nodig te hebben is niet genoeg. Het wordt eens tijd om mijn koffer echt goed in te pakken, zodat ik genoeg tijd heb om de zaken die ik nog niet heb, te kunnen regelen.
Echter bij punt vier liep ik al vast. Drie tot vier t-shirten? Dat moet lukken, want ik heb er op dit moment zeven aan de kast hangen en één aan. Het probleem is alleen dat ik ze allemaal wel mee wil hebben. De t-shirten die aan de kast hangen zijn lekkere wijde jongens shirten in de maten S tot XL (note: 1. Ik ben zelf een XS-je 2. Mannen maten zijn groter dan vrouwen maten)
Nu heb ik een nieuw shirtje aan die mijn zus meegenomen heeft uit Mauritius; hier kan ik ook prima in bewegen/werken. Stiekem ben ik wel een beetje teleurgesteld dat ik in deze vrouwen cliché gevallen ben. *Mannen hulp is dus welkom; overweegt om haar Skypenaam achter te laten ;)*
Verder moet ik zeggen dat de Packing List van ISV heel professioneel opgesteld is. Er staan wat dingetjes op waar ik zelf nog niet aan gedacht had. Onder andere een First Aid Kit. Ook het idee van de laagjes kleding en de uitleg waar elke laag voor dient is goed, omdat het inzicht geeft in waarom je juist die kledingstukken inpakt. Mijn onschuldigheid zal vast komen omdat dit de eerste keer is dat ik zo'n soort reis maak. En hoe meer ik mij er in verdiep, hoe leuker ik het vind!
Gisteren heb ik mijn Resource Document over Nieuw-Zeeland doorgelezen. 31 pagina's aan informatie over de biodiversiteit, ecosystemen, het klimaat, de flora en fauna en de invloeden van de kolonisatie. Het was enorm interessant om door te nemen, want het bevestigt hoe belangrijk het is om het werk van ISV voort te zetten.
Nieuw-Zeeland lijkt namelijk een land waar het goed gaat, maar dat gaat het zeker niet. Met de natuur niet. Bijna alle diersoorten en plantensoorten in Nieuw-Zeeland hebben zich afgezonderd ontwikkelt van alle andere soorten in de rest van de wereld, waardoor deze soorten alleen in Nieuw-Zeeland te vinden zijn. Door de bijna dagelijkse introductie van nieuwe plantensoorten, komt de native biodiversiteit in gevaar. Dit schaadt ook het grotere ecosysteem, waardoor het land de unieke landschappen verliest.
De conclusie die ik uit het document gehaald heb, is dat wij mensen meer moeten leven via het idee van de Māori: "That humans are part of the landscape, they must live within its limits, and they have responsibilities to sustain the landscape and thus sustain themselves."
Een deel van het volk gelooft er in dat de natuur en cultuur niet tot verschillende categorieën behoren "All living species are descended from the sky father (Rangi) and the earth mother (Papa). Thus all species including humans, and all phenomena like rocks, water, wind and waves, are related and share a common genealogy (whakapapa).
Dit perspectief laat zien dat mensen hun gedrag moeten aanpassen aan de natuur om hen heen, wat bijna alle westerse culturen negeren. Wij zijn een deel van de aarde, de aarde niet een deel van ons.
Nog een link naar een korte video: In het nationale rugby team van Nieuw-Zeeland, the All Blacks, zijn ook de Māori vertegenwoordigt. Het is een ritueel om vóór de wedstrijd een war dance op te voeren (de Haka) om de tegenstander te imponeren. Ik vind het echt heel stoer :3
https://www.youtube.com/watch?v=OqWB1RfOO4M
~Faya
Geen opmerkingen:
Een reactie posten